Luiza Antoniazzi

Short Bio

Nutritionist graduated at Centro Universitário São Camilo, Cardiology Hospital Nutrition specialist at the Instituto do Coração (InCor), Hospital das Clinicas, Faculty of Medicine, University of São Paulo (USP) and Master of Science (Public Health Nutrition) from the Faculty of Public Health, USP. Currently teaches at Universidade Paulista (UNIP). Actually is a doctoral student at InCor/USP and Professor at Universidade Paulista (UNIP).

Line of Investigation

  • Nutrition

Publications

  1. ACOSTA-NAVARRO, JULIO CESAR;OKI, ADRIANA MIDORI;DE GOUVEIA, LUIZA ANTONIAZZI GOMES;HONG, VALERIA;CARLOS BONFIM, MARIA APARECIDA;SANTOS, RAUL D;.Evolution In Scientific Production In The Area Of Vegetarian Nutrition, 1907-2013.. International Journal Of Nutrition,v.1,39 - 46,2015;
  2. NAVARRO, JULIO ACOSTA;DE GOUVEIA, LUIZA ANTONIAZZI;ROCHA-PENHA, LILLIAM;CINEGAGLIA, NAIARA;BELO, VANESSA;CASTRO, MICHELE MAZZARON DE;SANDRIM, VALERIA CRISTINA;.Reduced levels of potential circulating biomarkers of cardiovascular diseases in apparently healthy vegetarian men. Clinica Chimica Acta (Print),v.461,110 - 113,2016;
  3. ACOSTA-NAVARRO, J. C.;GOUVEIA, L. A. G.;OKI, A.;BONFIM, M.;HOCHBERG, C.;ACOSTA-CARDENAS, P.;GUIMARAES, G.;SANTOS, R. D.;.The Lower Prevalence Of Chronic Diseases Risk Factors In Vegetarian Brazilians Subjects - CARVOS Study. International Journal Of Nutrition,v.1,25 - 32,2015;
  4. GOUVEIA, L. A. G.;OLIVEIRA, A.;.Nutritional risk and associated factors in elderly patients with congestive heart failure in a Brazilian cardiology hospital. Revista Brasileira de Geriatria e Gerontologia (UnATI. Impresso),v.17,265 - 274,2014;
  5. A. G. GOUVEIA, LUIZA;MARUCCI, MARIA DE FÁTIMA N.;LEBRÃO, MARIA LÚCIA;DUARTE, YEDA APARECIDA OLIVEIRA;.Association between waist circumference (WC) values and hypertension, heart disease (HD) and diabetes, reported by the elderly - SABE survey: Health, wellness and aging, 2000 and 2006. Archives of Gerontology and Geriatrics,v.59,62 - 68,2014;
  6. PASSANHA, A.;GOUVEIA, L. A. G.;MANSUR, V. N.;SAB, N. P.;RODRIGUES, G.;PASSADORE, M. D.;.Efeito da ingestão de gorduras e carne vermelha sobre o desenvolvimento do câncer colorretal.Nutrição Brasil,v.11,250,2012;
  7. GOUVEIA, L. A. G.;.Envelhecimento populacional no contexto da Saúde.Tempus: Actas de Saúde Coletiva,v.6,101,2012;
  8. GOUVEIA, L. A. G.;FRANGELLA, V. S.;EXEL, M. O. A.;.Quinoa: propriedades nutricionais e aplicações.Nutrição Brasil,v.11,56 - 61,2012;
  9. GOUVEIA, L. A. G.;PASSANHA, A.;RODRIGUES, G.;MANSUR, V. N.;SAB, N. P.;PASSADORE, M. D.;.Efeito da ingestão de frutas, hortaliças, vitaminas A, C e E sobre o desenvolvimento do câncer colorretal.Nutrição Brasil,v.10,376 - 380,2011;
  10. GOUVEIA, L. A. G.;PASSANHA, A.;.Nutrição, hidratação e suplementação para jogadores de futebol..Revista Brasileira de Fisiologia do Exercício,v.10,166 - 171,2011;
  11. PAPADOPOLI, H. U.;GOUVEIA, L. A. G.;CALDEIRA, N.;NACIF, M.;.Perfil nutricional de Praticantes de Badminton.Revista Brasileira de Fisiologia do Exercício,v.VII,56 - 59,2008;